Notează ce mănânci şi vei slăbi mai uşor

1 2 jpg jpeg

Savanţii americani au descoperit că evidenţa alimentelor consumate zilnic contribuie la pierderea în greutate într-un timp mai scurt, în comparaţie cu femeile care nu ţin cont de ceea ce mănâncă. Deşi cele din urmă se amăgesc că vor slăbi cu siguranţă, dacă vor aplica metoda „ciugulitului“ din orice au la îndemână.

Cercetătorii au făcut un experiment la care au participat 123 de persoane supraponderale şi obeze, trecute de perioada menopauzei.

Timp de un an, experţii au analizat obceiurile alimentare ale femeilor şi au descoperit că cele care au ţinut un jurnal alimentar au pierdut, în medie, 8,6 kilograme, adică în jur de 11% faţă de greutatea iniţială.

Voluntarele implicate în studiu au consumat meniuri cuprinse între 1.200 de kilocalorii şi 2.000 de kilocalorii pe zi şi au ţinut evidenţa la tot ceea ce mănâncă într-un carneţel.

„Cu cât eşti mai calculat şi îţi contorizezi alimentele consumate, cu atât vei pierde mai repede kilogramele în plus“, asigură coordonatorul cercetării, Anne McTiernan, director al Centrului de Cercetare în Cancer Fred Hutchinson din Seatle, SUA.