Noi teste, de ajutor pentru pacienţii cu transplant

1 2 jpg jpeg

O companie elveţiană a anunţat recent lansarea globală a două noi teste performante pentru monitorizarea tratamentului cu medicamente imunosupresoare, la pacienţii cu transplant de organ.

Noile teste pun la dispoziţia personalului medical rezultate mult mai corecte şi mai precise şi vor fi disponibile în mai multe laboratoare din ţară începând cu ultimul trimestru al acesui an.

“Monitorizarea tratamentului cu medicamente imunosupresoare este o componentă cheie a transplantului, fiind esenţială pentru supravieţuirea pe termen lung a pacienţilor care au beneficiat de transplant de organ”a declarat cu prilejul lansării Roland Diggelmann, Head of Roche Diagnostics.

Pentru a preveni rejetul organului transplantat, pacienţii trebuie să urmeze continuu un tratament imunosupresor, după intervenţia chirurgicală.

Având în vedere că aceste medicamente nu au efect dacă sunt administrate în doze prea mici, iar supradozajul poate provoca, pe de altă parte, efecte adverse severe, este foarte importantă monitorizarea cu precizie a concentraţiei lor în sângele pacienţilor.

Transplantul de organe este o practică medicală curentă. Totuşi, faptul că există riscul ca sistemul imunitar al pacientului să respingă grefa, face ca transplantul să fie una dintre cele mai complexe arii ale medicinei.

Ca urmare, medicaţia imunosupresoare este folosită pe scară largă pentru a preveni rejetul de organ.