Noi informaţii despre tratamentul cancerului

1 2 jpg jpeg

La a 49-a reuniune anuală a American Society of Clinical Oncology (ASCO), care se va desfăşura la Chicago în perioada 31 mai – 4 iunie vor fi prezentate noi informaţii din studiile clinice pentru mai multe medicamente destinate tratării cancerului.

Datele prezentate la ASCO abordează:

  • urmatoarea generaţie de medicamente biologice, cum ar fi anticorpii obţinuti prin glicoinginerie şi anticorpii monoclonali conjugaţi;
  • terapii concepute pentru a lucra cu sistemul imunitar al organismului;
  • medicamente concepute pentru a interfera cu creşterea celulelor canceroase şi a mecanismelor de supravieţuire;
  • actualele eforturi pentru a cartografia caracteristicile exacte ale celulelor tumorale, ajutând la identificarea pacienţilor care pot răspunde la un medicament aflat în curs de cercetare şi dezvoltare.

„Avem nevoie de tratamente care acţionează asupra celulelor canceroase într-o varietate de moduri pentru a continua să facem diferenţa în viaţa oamenilor care se confruntă cu această boala. Bazându-ne pe descoperirea modului în care componentele sistemului imunitar pot facilita transportul agentului chimioterapic direct în celula canceroasă, considerăm că noile date din linia noastră de cercetare şi dezvoltare, prezentate la ASCO, au potenţialul de a schimba în mod semnificativ modul în care cancerul este tratat”, susţine dr. Hal Barron, Chief Medical Officer şi Director al Global Product Development Roche, compania ale cărei tratamente sunt menţionate în mai mult de 275 de rezumate.