Nivelul mare de bacterii intestinale, aliat împotriva cancerului

1 2 jpg jpeg

Mai mult, rezultatele studiilor recente au evidenţiat şi faptul că prezenţa bacteriilor intestinale poate reduce riscul de apariţie a diferitelor forme de cancer.

Explicaţia oamenilor de ştiinţă este una simplă: bacteriile prezente la nivel intestinal au proprietăţi antiinflamatorii, ceea ce ajută la încetinirea progresiei mai multor afecţiuni.

„Această descoperire poate ajuta la prevenirea numeroselor probleme de sănătate ce sunt depistate zilnic în spitale. Mai exact, medicii pot reduce riscul de aparaţie a cancerului dacă stabilesc tipul de bacterie intestinală care aduce beneficii şi nivelul optim al acesteia. Ulterior, el poate prescrie administrarea de probiotice, ceea ce favorizează creşterea numărul de bacterii benefice, respectiv a proprietăţilor lor“, a afirmat Robert Schiestl, profesor în cadrul Universităţii din California, SUA.

La aceste concluzii au ajuns cercetătorii americani după ce au analizat în laborator mai multe tipuri de bacterii intestinale, dar şi efectele acestora.

Ei mai spun că rezultatele studiului pot ajuta şi la dezvoltarea de suplimente de probiotice care să favorizeze creşterea numărului de bacterii benefice de la nivel intestinal.