Nicotina din legume poate „îmblânzi“ Parkinsonul
Oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Washinton, Seattle (SUA), au descoperit că legumele care conţin nicotină, cum sunt ardeii şi roşiile, ar putea opri apariţia afecţiunii bolii Parkinson.
Boala degenerativă se manifestă prin tremor şi probleme de mişcare ale corpului.
La studiul experţilor americani privind impactul avut de nicotină asupra creierului uman au participat aproximativ 500 de persoane diagnosticate cu Parkinson, care au fost supuse unor teste specifice.
Mai poţi citi pe aceeaşi temă:
- Ibuprofenul previne boala Parkinson
- Depresia, primul semn al bolii Parkinson
- Lipsa vitaminei B6 creşte riscul de Parkinson
De asemenea, la experiment au participat şi alte 650 de persoane, care nu au primit vreun diagnostic de tulburări neurologice.
În urma investigaţiilor, participanţii au răspuns, pe lângă alte probe, la întrebări privind consumul de nicotină şi alimentaţia adoptată.
După ce au încheiat studiile, cercetătorii americani au tras linie şi au constatat că, în general, consumul de legume nu are nicio legătură cu reducerea riscului de a suferi de Parkinson.
Însă consumând în cantitate cât de mică ardei şi tomate, care conţin nicotină, se poate reduce riscul de apariţie a bolii degenerative Parkinson.