Niciun caz nou de COVID-19 în China. O veste bună şi din Italia

2 coronav jpg jpeg

Nicio infecţie locală nouă în China, pentru prima dată la izbucinirea pandemiei, scriu jurnaliştii de la New York Times.

Prin infecţie locală se înţele transmiterea bolii în comunitate. În acest moment, în China, toate cazurile nou diagnosticate sunt ale unor persoane care au venit din alte ţări.

Oficialii chinezi, citaţi de New York Times, au declarat joi că toate cele 34 de cazuri nou confirmate sunt exclusiv  în rândul unor persoane care au ajuns din afara Chinei.

„Este foarte clar că acţiunile întreprinse în China au dus la finalul primului val de infecţii. Întrebarea este ce se va întâmpla dacă va exista un al doilea val, deoarece tipul de măsuri pe care China le-a implementat nu sunt durabile pe termen lung”, a spus Ben Cowling, şeful diviziei de epidemiologie şi biostatistică de la Şcoala de Sănătate Publică a Universităţii Hong Kong.

Liderul Chinei, Xi Jinping, a cerut un „război al oamenilor” împotriva epidemiei, iar presa de propagandă a lăudat acţiunea partidului, spunând că este un model pentru alte ţări.

Un oraş italian din epicentrul focarului este curat de COVID-19 

De asemena, autorităţile italine dintr-un sat afalt în centrul initial al epidemiei cu COVID-19 a raportat după testarea tuturor locuitorilor ca nu există niciun caz nou de infecţie. Este vorba despre orăşelul Vo, un orăşel din Nordul Italiei, situat lângă Veneţia.Localitatea numără 3.300 de persoane şi toate au fost testate pentru infecţia cu coronavirus. În urma testării, nicio persoană nu a mai fost diagnosticată cu COVID-19.

Oraşul Vò, amplasat în Provincia Padova, a fost unul dintre cele 11 oraşe şi sate din centrul focarului COVID-19 al Italiei, locul de unde a pornit pandemia de infecţii cu coronavirus.

Bilanţul epidemiei de coronavirus a ajuns la 2.978 de morţi în Italia, iar numărul total al persoanelor infectate până acum este de 35.713, au anunţat miercuri seară autorităţile italiene.