Niacina din pastilele pentru cardiaci ar putea fi dăunătoare

1 2 jpg jpeg

Potrivit cercetărilor efectuate pe aproximativ 25.000 de persoane, oamenii de ştiinţă sugerează punerea niacinei sub lupă, deşi este vitamina care stă la baza tratamentelor pentru bolile de inimă.

Din analizele cercetătorilor, niacina nu doar că nu aduce beneficii importante asupra sănătăţii inimii, dar poate fi dăunătoare, atenţionează specialiştii britanici.

Jane Armitage, coordonatorul studiului efectuat de cercetătorii de la Universitatea Oxford, Anglia, a declarat că medicii specialişti au sperat că niacina va putea preveni atacurile de inimă şi accidentele vascular cerebrale.

Însă nu s-au înregistrat rezultate importante în această privinţă. Pe de altă parte, efectele secundare negative date de niacină s-au dovedit a fi mai însemnate faţă de beneficiile aduse de nianică asupra inimii.

Pacienţii cărora li se administrează tratamente pe bază de niacină riscă să sufere din cauza sângerărilor, a infecţiilor, a diabetului şi complicaţiilor diabetice.

Aceste consideraţii au fost exprimate într-o şedinţă recentă, la care au participat reprezentanţii Colegiul American de Cardiologie din San Frnacisco, SUA.