Muzica preferată amplifică dorinţa de mişcare

1 2 jpg jpeg

Cercetări recente efectuate de oamenii de ştiinţă de la Academia de Sport din SUA au descoperit că oamenii sunt dispuşi să facă mişcare dacă ascultă în acelaşi timp şi muzică.

Instructorii de fitness au bănuit de multă vreme că acest fenomen se întâmplă cu adevărat, de aceea muzica este nelipsită de la şedinţele de fitness.

O melodie care ne place foarte mult ne poate ridica şi mai mult nivelul de energie. În schimb, una pe care nu o agreăm ne poate scădea nivelul de energie şi dorinţa de a face sport.

E foarte important să se găsească un colaj de piese antrenante şi pe placul tuturor la şedinţele de aerrobic, spre exemplu. Sau pe gustul mai multor persoane din grup.

Pe acest lucru se bazează şi dj-ii atunci când îşi fac playlist-ul pentru serile de club.

Nu numai antrenorii de fitness şi dj-ii au observat că oamenii au mai mult chef să facă mişcare pe o muzică plăcută. Acum şi cercetătorii confirmă impactul pe care îl are muzica asupra psihicului.

Oamenii de ştiinţă sunt chiar fascinaţi de fenomen, cu atât mai mult cu cât se încrucişează disciplinele: biomecanică, neorologie, psihologie şi psihologia sportului.