Mu┼če┼úelul te scap─â de conjunctivit─â

1 2 jpg jpeg

Conjunctivita este o inflama┼úie a conjunctivei ÔÇô membrane mucoas─â care acoper─â sclerotica ┼či partea interioar─â a pleoapelor.

Afec┼úiunea este cauzat─â de o infec┼úie sau o alergie, cu toate c─â ┼či p─âtrunderea unui corp str─âin ├«n ochi poate provoca apari┼úia unor astfel de simptome.

poate fi o afec┼úiune serioas─â ┼či extreme de contagioas─â, ├«n special ├«n comunit─â┼úi ├«n care membrii ei sunt apropia┼úi.

De cele mai multe ori nu este o problem─â medical─â grav─â ┼či poate fi tratat─â acas─â, f─âr─â medicamente. ├Äns─â cu condi┼úia s─â fie totu┼či diagnosticat─â de un medic.

Conjunctivita poate avea mai multe cauze: bacterian─â, viral─â sau alergic─â.

Pentru infec┼úii minore, cl─âte┼čte-te pe ochi cu ap─â fiart─â. Dac─â nu te ajut─â, atunci alifiile sau pic─âturile de ochi pot fi utile.

Pentru conjunctivit─â alergic─â, pic─âturile de ochi antihistaminice pot atenua simptomele.

Sp─âl─âturile ochilor pe baz─â de plante sunt foarte calmante ┼či u┼čor de preparat.

Po┼úi folosi florile de g─âlbenele, de mu┼če┼úel, petale de trandafir, frunze de zmeur─â. Adaugi o linguri┼ú─â de plant─â la o cea┼čc─â de ap─â fiart─â, se ┼úine la infuzat 5 minute. Cu solu┼úia ob┼úinut─â cl─âte┼čti ochii.

Alimentele bogate ├«n betacaroten sunt benefice pentru afec┼úiunile ochilor. Consum─â fructe portocalii ┼či ro┼čii, legume cu frunze de culoare verde-├«nchis, morcovi ┼či ficat.

Feliile de castravete sau pungile reci de ceai pe pleoape (6 minute) atenuează inflamaţia cauzată de conjunctivită.

Uleiurile esenţiale nu se folosesc în zona ochilor.