Muşcatele, posibil leac împotriva SIDA

1 2 jpg jpeg

Cercetătorii germani au ajuns la concluzia că extractul din rădăcinile de muşcate Pelargonium sidoides dezactivează HIV-1 şi previne infectarea organismului cu acest virus.

HIV se împarte în două tipuri de virus – HIV-1 şi HIV-2. Primul dintre ele cauzează majoritatea cazurilor de infecţii cu HIV.

Oamenii de ştiinţă spun că extractul din rădăcină de muşcată conţine o substanţă care atacă HIV-1 şi împiedică virusul să se înmulţească în corpul uman. Aceeaşi substanţă protejează celulele sangvine şi cele ale sistemului imunitar în faţa virusului.

Citeşte şi:

Nou medicament pentru tratamentul HIV/SIDA

A crescut numărul tinerilor infectaţi cu HIV/SIDA

Peste 2 milioane de adolescenţi sunt infectaţi cu HIV

Medicament, în farmacii

Mai multe teste clinice au demonstrat deja faptul că extractul de muşcată este sănătos pentru om, iar Germania a autorizat comercializarea acestuia pe post de medicament pe bază de plante.

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, peste 35 de milioane de persoane din lume sunt infectate cu HIV, majoritatea fiind depistate pozitiv cu tipul HIV-1.

Fără tratament, HIV distruge sistemul imunitar şi duce la declanşarea sindromului imunodeficienţei dobândite (SIDA), o maladie mortală. SIDA reprezintă una dintre cele 10 cauze majore de deces pe plan mondial.