Multivitaminele, arme la-ndemână în combaterea cancerul?

1 2 jpg jpeg

Cel mai nou experiment efectuat de oamenii de ştiinţă americani de la Şcoala Medicală Harvard îi are în vedere pe barbaţi. Potrivit studiului, o capsulă de multivitamine pe zi ar putea scădea riscul de apariţie a tumorilor maligne la bărbaţi.

Cercetările experţilor americani au implicat aproximativ 15.000 de bărbaţi, cu vârste de peste 50 de ani, care au fost supravegheaţi atent timp de peste zece ani.

Rezultatele experimentului, care au fost publicate în Jurnalul American al Asociaţiilor Medicale, arată că persoanele care au luat vitamine zilnic au beneficiat de o scădere a riscului de a suferi de cancer.

Cu toate acestea, specialiştii subliniază că şi celelalte studii, care acuză proprietăţile vindecătoare ale vitaminelor, au partea lor de adevăr. Prin urmare, se recomandă un consum mai mare de fructe şi legume, „pachetele“ de vitamine veritabile, faţă de capsulele cu multivitamine.

Unul dintre experţii americani, doctorul Howard Sesso, a declarat: „Multe studii au sugerat că adoptând o dietă bogată în nutrienţi poţi reduce riscul de apariţia a cancerului. În prezent, ştim că luând zilnic câte o capsulă de multivitamine, după ce sunt rezolvate carenţele de vitamine şi minerale, bărbaţii de vârstă mijlocie pot avea beneficii în ceea ce priveşte prevenirea cancerul“.