Motive pentru care îţi cade părul

1 2 jpg jpeg

Fiecare femeie pierde în medie cam 100 de fire de păr zilnic. Asta este normalul, însă uneori cantitatea de păr pierdută este mult mai mare.

Există perioade când părul cade mai mult. Dacă de obicei pierzi multe fire din podoaba capilară, nu este cazul să te sperii. Deficitul de fier reprezintă una dintre cauzele principale de

.

Părul cade în smocuri din cauza stresului. Acesta poate să ducă la o cădere a părului la aproximativ 8 săptămâni de la consumarea momentului stresant.

Sarcina afectează echilibrul hormonal care are ca efect căderea părului. În funcţie de persoane şi de organism, în timpul sarcinii părul suferă diferite modificări. La unele femei textura părului se schimbă şi devine mai puternică, părul creşte mai repede, este mai bogat şi mai strălucitor. La alte femei însă, părul devine mai tern şi începe să cadă din ce în ce mai mult.

Chimicalele folosite pentru colorarea podoabei capilare slăbesc firele de păr, care devin mult mai vulnerabile. Trebuie să ştii că, această metodă de înfrumuseţare poate să însemne, de fapt, moartea firelor de păr.

Anticoncepţionalele pot fi şi ele o cauză a căderii părului, mai ales dacă au estrogen şi progesteron. Ca tratamente trebuie să alegi o corecţie hormonală, în paralel cu tratamentul pentru stimularea creşterii părului. După chimioterapie este normal ca unul dintre efectele secundare să fie pierderea podoabei capilare.

Sucul de ceapă, usturoi sau ghimbir aplicat pe scalp de 2 ori pe zi duce la o creştere accentuată a părului şi la o mai bună rezistenţă.

Amestecă 2 linguriţe de ulei de ricin şi 2 de ulei de măsline, apoi adaugă gălbenuşul. Aplică din această pastă omogenă câte puţin la rădăcina firului de păr, masând uşor. Lasă să acţioneze 40 de minute, apoi clăteşte. Masca se utilizează de 2-3 ori pe săptămână, timp de 3 luni.

Datorită faptului că este un iritant pentru piele, el activează circulaţia sangvină şi atrage substanţele nutritive în scalp, promovând şi eliberarea de histamine, ce stimulează regenerarea celulelor şi creşterea părului.

Salvia îndeseşte părul iar rozmarinul şi aloe vera stimulează creşterea acestuia. Le poţi folosi sub formă de infuzie, pe care să o aplici prin masaj pe pielea scalpului, sau sub formă de ulei esenţial. La fel de eficient este şi ceaiul verde: aplică o infuzie din 2 pliculeţe de ceai la 200 de ml de apă, lasă să acţioneze o oră şi clăteşte cu apă călduţă. Ceaiul verde conţine antioxidanţi care previn căderea părului şi accelerează creşterea firului de păr.