Moduri prin care previi natural creşterea în greutate

1 2 jpg jpeg

Un adult care are un IMC (indice de masă corporală) cuprins între 25 şi 29,9 este considerat supraponderal şi un adult care are un IMC de 30 sau mai mare este considerat obez. Cu toate acestea, există mai multe metode naturale de prevenire a afecţiunii, care s-au dovedit eficiente.

Iată ce trebuie să faci ca să previi creşterea în greutate:

Adaugă proteine în dietă

Când vine vorba de pierderea în greutate, proteina este considerată regina substanţelor nutritive. Organismul arde calorii în timpul procesului de digerare şi metabolizează proteina asimilată din alimentele mâncate. Aşadar, o alimentaţie bogată în proteine poate creşte rata metabolismului cu până la 80-100 de calorii pe zi şi previne supraalimentarea. Chiar şi prin mâncatul micului dejun bogat în proteine, care include ouă, lapte, unt de arahide etc., pot exista rezultate pozitive.

Redu cantitatea de zahăr

Consumul excesiv de zahăr este asociat cu afecţiuni precum diabetul de tip 2, cancerul şi bolile cardiovasculare. Zahărul rafinat este adăugat în diferite alimente prelucrate, astfel încât este posibil să consumi o cantitate mai mare de zahăr fără să realizezi. Evită să mănânci zilnic prăjituri, biscuiţi, cereale.

Găseşti mai multe ponturi pentru a slăbi uşor AICI