Modalităţi de a-ţi păstra apartamentul răcoros fără un aparat de aer condiţionat

1 femeie pe terasa jpg jpeg

Venirea verii reprezint─â un motiv de ├«ngrijorare pentru cei care locuiesc ├«n apartamente aflate ├«n b─âtaia soarelui ├«ntreaga zi. Majoritatea dintre acestea se afl─â la etajele superioare ale blocurilor ├«nalte, iar, ├«n func┼úie de situa┼úie, pot s─â nu dispun─â de aer condi┼úionat. De asemenea, poate te afli ├«n categoria celor care nu agreeaz─â aerul condi┼úionat, astfel c─â trebuie s─â g─âse┼čti solu┼úii pentru a te r─âcori ├«n zilele caniculare.

În special dacă vei munci de acasă întreaga vară, confortul tău depinde de metodele pe care le alegi. Iată câteva dintre acestea:

Folose┼čte ventilatoare

Cele mai la ├«ndem├ón─â solu┼úii sunt ┼či cele care te protejeaz─â cu minimum de efort. Alege un ventilator pentru camera ├«n care petreci cel mai mult timp, de exemplu, biroul de acas─â, sau combin─â mai multe ventilatoare pentru o putere de r─âcire mai mare. Acestea sunt avantajoase deoarece pot fi mutate dintr-o ├«nc─âpere ├«n alta, costurile sunt reduse, iar tehnologia din prezent ├«┼úi ofer─â posibilitatea s─â alegi diferite op┼úiuni ┼či tipuri de ventila┼úie. ├Än zilele toride, a┼čaz─â un recipient cu ap─â cu cuburi de ghea┼ú─â ├«n fa┼úa ventilatorului. Acest truc te va ajuta s─â ob┼úii un efect de aer condi┼úionat prin tehnici improvizate, dar de efect. De asemenea, dac─â alegi un r─âcitor de aer performant, ai posibilitatea s─â adaugi cuburi de ghea┼ú─â direct ├«n rezervorul de ap─â.

Nu ├«n ultimul r├ónd, te po┼úi ajuta de tehnologia modern─â. Dac─â alegi un ventilator Smart, de exemplu. Conectat la o aplica┼úie de pe telefon, ├«l po┼úi porni pe treapta cea mai mai mare atunci c├ónd nu e┼čti acas─â pentru a g─âsi un mediu mult mai pl─âcut, la ├«ntoarcere.  

Limiteaz─â sursele de c─âldur─â

Cei pasiona┼úi de g─âtit sunt pu┼či ├«ntr-o situa┼úie delicat─â atunci c├ónd temperaturile dep─â┼česc mult normalul perioadei de var─â, deoarece cuptorul ┼či aragazul sunt surse puternice de c─âldur─â. ├Än special dac─â vrei s─â g─âte┼čti preparate care trebuie s─â stea mult la cuptor sau ciorbe, apartamentul t─âu se va ├«nc─âlzi mult peste gradul de confort de care ai nevoie. ├Än sezonul cald, orienteaz─â-te spre preparate mai u┼čoare, care pot fi consumate la rece, precum salatele. De asemenea, m├óncarea care poate fi g─âtit─â rapid, precum pastele prefierte, este o solu┼úie pentru zilele ├«n care preferi s─â nu porne┼čti aragazul sau cuptorul. Ideal este, dac─â ai posibilitatea, s─â folose┼čti mai des gr─âtarul pentru a-┼úi preg─âti mesele de zi cu zi. Po┼úi g─âsi op┼úiuni de electrocasnice care se instaleaz─â chiar ┼či pe balcon, dac─â nu ai o curte interioar─â unde ├«┼úi este permis s─â preg─âte┼čti carne ┼či legume la grill. Nu uita s─â profi┼úi de zilele mai r─âcoroase sau de dimine┼úile ├«n care te treze┼čti devreme ┼či s─â-┼úi preg─âte┼čti meniul pentru ziua urm─âtoare, ca s─â nu fii nevoit s─â faci acest lucru la orele cele mai fierbin┼úi din zi.

Reglează-ţi temperatura corpului

Vara te concentrezi mai mult pe temperatura de afar─â sau din mediul ambiant ┼či mai pu┼úin pe cea a corpului, care, de fapt, dicteaz─â felul ├«n care te sim┼úi. Chiar dac─â e┼čti acas─â, este important s─â alegi haine din materiale potrivite pentru vreme canicular─â: bumbac sub┼úire, in, maieuri, pantaloni scur┼úi. De asemenea, b─âuturile reci ┼či hidratante te vor ajuta s─â te bucuri de avantaje doi ├«n unu. Opteaz─â pentru limonad─â, ice coffee sau smoothie-uri preg─âtite cu fructe ┼či legume congelate. Un alt truc care te va ajuta s─â creezi o atmosfer─â r─âcoroas─â ├«n casa ta ┼či s─â te sim┼úi mai fresh este ag─â┼úarea unui cear┼čaf umed ├«n fa┼úa geamului deschis pe timp de noapte. ├Än special dac─â afar─â bate pu┼úin v├óntul, se va crea o briz─â care te va preg─âti de un somn lini┼čtit.

Un apartament c─âlduros poate deveni o problem─â pentru ├«ntreaga familie, mai ales dac─â ai ┼či animale de companie sensibile la temperaturi ridicate. ├Äncearc─â metodele pe care le ai la ├«ndem├ón─â ┼či te po┼úi bucura de o var─â c├ót mai frumoas─â.

Surs─â foto: pexels.com