Mitul care spune că vârsta stinge pasiunea a fost spulberat

1 2 jpg jpeg

De-a lungul timpului s-a ├«mp─âm├óntenit o idee care spune c─â femeile ├«┼či pierd interesul fa┼ú─â de activitatea sexual─â odat─â cu v├órsta.

Potrivit cercet─âtorilor ┼čtiin┼úifici, ideea preconceput─â se bazeaz─â mai mult pe un mit dec├ót pe explica┼úii logice.

Oamenii de ┼čtiin┼ú─â au descoperit c─â supozi┼úia care spune c─â femeile nu mai sunt atrase de partea fizic─â ├«ntr-o rela┼úie nu este general valabil─â.

Femeile care au avut de-a lungul vieţii activitate sexuală constantă nu au de gând să renunţe la plăcerile intime nici dacă au trecut de vârsta de 60 de ani.

Mai po┼úi citi pe aceea┼či tem─â:

Cercetătorul Holly Thomas este de părere că femeile care spun că activitatea lor sexuală a fost una moderată sau intensă sunt de trei ori mai susceptibile să rămână active sexual, comparativ cu femeile care au declarat că pentru ele viaţa sexuală a fost pusă pe plan secund.

Echipa de elit─â cu care a colaborat medicul Holly Thomas, de la Centrul de Cercet─âri ├«n S─ân─âtate din cadrul Universit─â┼úii din Pittsburg, SUA, a efectuat un studiu pe aproximativ 600 de femei, cu v├órste cuprinse ├«ntre 40 ┼či 65 de ani.

Studiul a debutat în anul 2005, iar rezultatele cercetării au fost publicate în JAMA Internal Medicine.