Mit spulberat! Fumatul nu te calmează

1 2 jpg jpeg

Cercetătorii americani de la Universitatea din Wisconsin (SUA) îi încurajează, de asemenea, pe cei care vor să se lase de fumat. Aceştia aduc noi dovezi legate de faptul că renunţatul la fumat nu duce la creşterea nivelului de stres.

Atunci când duci ţigara la gură se instalează doar psihologic ideea că te calmezi. În fapt, nicotina nu numai că nu te calmează, dar ajungând în câteva secunde la creier îţi dă o stare de agitaţie.

Specialiştii în domeniu au analizat impactul psihologic pe care-l are decizia de a spune stop fumatului, pornind de la declaraţia mai multor fumători, care sunt de părere că renunţatul la tutun scade calitatea vieţii.

Aceştia consideră că fumatul îi ajută să controleze situaţiile stresante. Nimic mai fals, declară cercetătorii americani, care au realizat un studiu la care au participat peste 1.500 de persoane fumătoare.

Omul de ştiinţă Megan Piper a declarat că din experimentul efectuat recent reiese că „după ce scapă de viciu, oamenii care renunţă la tutun sunt mai sănătoşi şi mai mulţumiţi de viaţa pe care o duc“.