Mit spulberat! Fumatul nu te calmeaz─â

1 2 jpg jpeg

Cercet─âtorii americani de la Universitatea din Wisconsin (SUA) ├«i ├«ncurajeaz─â, de asemenea, pe cei care vor s─â se lase de fumat. Ace┼čtia aduc noi dovezi legate de faptul c─â renun┼úatul la fumat nu duce la cre┼čterea nivelului de stres.

Atunci când duci ţigara la gură se instalează doar psihologic ideea că te calmezi. În fapt, nicotina nu numai că nu te calmează, dar ajungând în câteva secunde la creier îţi dă o stare de agitaţie.

Speciali┼čtii ├«n domeniu au analizat impactul psihologic pe care-l are decizia de a spune stop fumatului, pornind de la declara┼úia mai multor fum─âtori, care sunt de p─ârere c─â renun┼úatul la tutun scade calitatea vie┼úii.

Ace┼čtia consider─â c─â fumatul ├«i ajut─â s─â controleze situa┼úiile stresante. Nimic mai fals, declar─â cercet─âtorii americani, care au realizat un studiu la care au participat peste 1.500 de persoane fum─âtoare.

Omul de ┼čtiin┼ú─â Megan Piper a declarat c─â din experimentul efectuat recent reiese c─â ÔÇ×dup─â ce scap─â de viciu, oamenii care renun┼ú─â la tutun sunt mai s─ân─âto┼či ┼či mai mul┼úumi┼úi de via┼úa pe care o ducÔÇť.