Mirela Retegan îi invită pe români să se solidarizeze cu toţi copiii din secţiile de oncopediatrie din România

1 esarfe 1920x1080 jpg jpeg

12 Octombrie devine Ziua Eşarfelor Colorate, ziua în care românii arată că le pasă de copiii care se luptă cu cea mai urâtă boală. Mirela Retegan, fondatorul Zurli, i-a luat în ultimii 10 ani sub aripa ei pe Copiii cu Branule, iar acum porneşte o nouă campanie dedicată lor.

Tanti Prezentatoarea din Gaşca Zurli şi-a propus ca până pe 12 octombrie să strângă banii necesari pentru achiziţia a 1.000 de kituri de toamnă pentru copiii aflaţi în secţiile de oncopediatrie din ţară.

“Ne-am propus ca anul acesta, să facem din ziua de 12 Octombrie o zi în care prietenii noştri mici, care se luptă cu cea mai grea provocare, să aibă parte de toată atenţia noastră. Vrem să le facem bucurii celor peste 1000 de copii care sunt internaţi în spitalele din România. Vrem sa le pregătim un kit de toamnă ( cu pijamale, papuci, obiecte de igienă personală, cărţi, jucării ), pe care Gaşca Zurli să le ducă în fiecare secţie.”, spune Mirela.

În secţiile de oncopediatrie, cel mai purtat accesoriu este o eşarfă pe care cei mici o folosesc pentru a-şi acoperi capul. În urma tratamentelor, primul care le dispare este zâmbetul de pe faţă, iar odată cu el şi părul. Le rămâne însă speranţa, neatinsă de tomografii, radioterapii, tratamente chimio.

“În ziua de 12 Octombrie, invităm românii din toate colţurile lumii să poarte o eşarfă colorată, în semn de prietenie cu ei. Invităm orice om, instituţie, firmă care doreşte să ne sprijine în acest demers, să vină alături de noi.

Nimic nu e prea mult sau prea greu pentru a alina suferinţa acestor copii. Ei trebuie să ştie că nu sunt singuri şi că au un rol special în inimile noastre.

Românii sunt buni şi cred din toată inima că ziua de 12 Octombrie o să rămână în calendarul acestui an ciudat ca o zi în care am pus inimă de la inimă şi am adus zâmbetul pe chipul copiilor bolnavi de cancer şi în sufletele familiilor.”, continuă Mirela Retegan, iniţiatoarea proiectului.

Oamenii pot dona orice sumă doresc, oricât îşi permit, oriunde s-ar afla în lume. Mirela Retegan are în plan mai multe activităţi dedicate campaniei, pe care promite să le dezvăluie rând pe rând.

Şi tu poţi ajuta la strângerea celor 1.000 de pachete pentru cei mai curajoşi copii. Ei sunt cei pentru care copilăria înseamnă doar o nouă tură de citostatice, o nouă serie de perfuzii, injecţii şi cutii întregi de medicamente, analize zilnice şi incertitudini.

Pe 12 octombrie, poartă  o eşarfă colorată în semn de solidaritate cu copiii bolnavi de cancer.

Fii alături de micii eroi şi donează în campania care le va aduce un zâmbet Copiilor cu Branule din toate secţiile de oncopediatrie din România.