Ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru: România va testa un model de vaccin anti-COVID-19 pe tineri

1 vaccin jpg jpeg

Ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru a declarat, joi seară, că în România, în aproximativ o lună, va fi achiziţionat un vaccin anti-Covid-19, care va fi testat pe persoane tinere.

Este vorba despre un model de vaccin împotriva noului coronavirus, însă acesta nu este singurul care va intra în teste în ţara noastră. Nelu Tătaru precizează că există o modificare a virusului, care nu a ajuns încă la o stabilitate. Mai mult, pentru a avea un vaccin verificat ca beneficii, dar şi ca efecte adverse trebuie să mai aşteptăm până la 8 luni, până spre începutul anului 2021. În acest timp, se vor efectua testări cu diferite tipuri de vaccinuri.

„Avem o modificare a virusului, încă nu a ajuns la o stabilitate, astfel încât să putem face acel vaccin pentru coronavirus. Se lucrează, sunt diferite ţări care lucrează în acest moment. Şi noi, cam într-o lună, vom lua un model în care vom testa. Testarea se face pe persoane tinere. (…) Vom avea mai multe vaccinuri în testare”, a declarat Ministrul Sănătăţii, într-un interviu acordat unui post de televiziune. Nelu Tătaru a mai spus că se lucrează în acest moment, „dar mai devreme de 6-8 luni să nu ne aşteptăm să avem un vaccin, care să fie verificat atât ca beneficiu, cât şi ca efecte secundare pe anumite grupe, pe anumite patologii”.

10.000 de români se pot infecta

Ministrul Sănătăţii a mai declarat că România ar putea avea 10.000 de persoane infectate, după calculele celor avizaţi. "Din studii, ne aşteptăm la 10.000 de cazuri. Se va ieşi din criză. Depinde de noi cât de mult va ţine această criză şi cum vom ieşi. Deci din această criză se va ieşi", a spus ministrul Sănătăţii.