Ministerul Sănătăţii: S-au achizitionat kituri de diagnosticare rapida a coronaviruslui

1 coronavirus jpg jpeg

Institutul Naţional de Boli Infecţioase "Prof. Dr. Matei Balş" are achiziţionate 1000 de kit -uri pentru diagnosticarea rapidă a cazurilor suspectede coronavirus. Alte două spitale de boli infecţioase din Iaşi şi Cluj-Napoca vor fi dotate cu 100 kit-uri, a declarat Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, într-un comunicat de presă remis redacţiei.

Potrivit Ministrului Sănătăţii, au fost luate măsuri la nivel naţional pentru prevenirea şi limitarea infecţiei cu noul coronavirus, iar începând de astăzi, personal suplimentar din cadrul Direcţiilor de Sănătate Publică va sprijini Poliţia de Frontieră.

"Nu trebuie să creăm panică, dar trebuie să pregătim sistemul. În spaţiul european au fost înregistrate 20 de cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus, în statele din jurul României nu au fost înregistrate cazuri. Mortalitatea este undeva între 2% şi 4%, faţă de aprox.17% cât a fost în 2009 în cazul gripei A1H1. În prezent, avem o capacitate bună de diagnostic", a spus Victor Costache.

Echipa Ministerului Sănătăţii condusă de ministrul Sănătăţii, Victor Costache a participat la Comandamentul pentru situaţii de urgenţă convocat în data de 2 februarie de ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela. În cadrul întâlnirii, Victor Costache a declarat că se iau toate măsurile necesare pentru a întări capacitatea de răspuns a sistemului de sănătate din România în cazul situaţiei răspândirii  infecţiei  cu noul coronavirus in spaţiul european.