Mineralul care poate ajuta la combaterea obezităţii

1 2 jpg jpeg

Legătura dintre lipsa de cupru din organism şi arderile metabolice a fost studiată, mai ales că acest mineral ajută la formarea celulelor roşii, la absorbţia fierului, la întărirea sistemului imunitar, dar şi la dezvoltarea ţesutului conjunctiv.

În urma studiilor realizate în laborator, pe cobai, oamenii de ştiinţă de la Universitatea din California (SUA) au observat că mineralul cunoscut sub numele de cupru joacă un rol important în ceea ce priveşte arderile metabolice din organism.

Mai exact, cuprul are rol esenţial în descompunerea celulelor adipoase, astfel încât organismul să aibă un nivel mai ridicat de energie pe tot parcursul zilei.

„Cuprul este un mineral pe care organismul poate să-l asimileze doar din alimentaţie. El se găseşte în cantitate mai mare în stridii, în legumele cu frunze verzi, în ciuperci, seminţe, nuci şi fasole“, a afirmat Chris Chang, profesor în cadrul Universităţii din California.

Necesarul zilnic de cupru în cazul adulţilor este de 2 mg/zi, spun specialiştii. Bine de ştiut este că deficienţa acestui mineral se poate manifesta prin starea de slăbiciune generală, prin tulburări de dezvoltare la copii, dar şi prin probleme de echilibru.