Migdalele, secretul unei siluete de vis?

1 2 jpg jpeg

Tot mai multe persoane se bucură în timpul zilei de gustări precum sunt alimentele care pot fi ronţăite. Biscuţi săraţi, alune prăjite în ulei, chipsuri, toate sunt savurate „mecanic“, dar cu plăcere, în special de către persoanele care muncesc la birou.

Chiar dacă sunt cantităţi mici, aceste gustări pot aduce, în timp, kilograme nedorite. Oamenii de ştiinţă au descoperit o metodă inedită de a consuma câte o gustare între mese, fără să existe pericolul îngrăşării.

Aproximativ 30 de migdale consumate pe parcursul unei zile, adică aproximativ 43 de grame, reprezintă o gustare sănătoasă, săţioasă şi care te ajută să pierzi în greutate.

30 de migdale au în jur de 250 de calorii şi sunt bogate în grăsimi mononesaturate, proteine, fibre si vitamina E.

La studiul oamenilor de ştiinţă americani au participat 137 de adulţi, care au fost împărţiţi în cinci grupuri. Unul din grupuri a trebuie să evite consumul de seminţe şi nuci, altul a consumat o porţie de 43 de grame de migdale în prima parte a zilei şi al treilea grup a consumat migdalele în a doua parte a zlei.

Al patrulea grup a consumat migdalele la prima oră a dimineţii, iar cel de-al cincilea grup a mâncat migdalele seara.

Rezultatele au arătat că indiferent de momentul zilei când au fost consumate migdalele, acestea au favorizat instalarea senzaţiei de saţietate, care a împiedicat persoanele incluse în studiu să mănânce peste măsură pe parcursul zilei.

„Acest studiu sugerează că migdale pot constitui o opţiune sănătoasă şi gustoasă pentru o gustare, mai ales pentru cei preocupaţi de greutate“, a declarat doctorul Richard Mattes, profesor în ştiinţele nutriţiei, la Universitatea Purdue (SUA).