Mersul pe jos ţine diabetul departe

1 2 jpg jpeg

Studiul experţilor britanici a scos la iveală că persoanele care merg până la serviciu pe jos sunt cu 40% mai ferite de riscul de a face diabet, comparativ cu oamenii care se deplasează cu autoturismul.

Oamenii de ştiinţă de la Colegiul Imperial împreună cu cercetătorii de la Colegiul Universitar din Londra, Marea Britanie, au examinat pe aproximativ 20.000 de voluntari modul cum reacţionează diverşi indicatori de sănătate, ţinând cont de cum ajung aceştia la locul de muncă.

În urma analizelor, cercetătorii au descoperit că oamenii care aleg să folosească bicicleta, un mijloc de transport în comun sau preferă să meargă pe jos până la serviciu sunt mai feriţi de problema kilogramelor în exces, spre deosebire de persoanele care conduc maşina personală sau apelează la un taxi.

Studiul recent mai arată că oamenii care merg pe jos sunt cu 17% mai feriţi de riscul de a suferi din cauza hipertensiunii.

„Această cercetare subliniază faptul că adoptarea obiceiului de a merge pe jos sau cu bicicleta poate să aducă beneficii pentru starea de sănătate“, spune Anthony Laverty, de la Şcoala Publică de Sănătate din cadrul Colegiului Imperial din Londra.

Rezultatele studiului şi alte detalii referitoare la cercetare au fost publicate în Jurnalul American de Medicină Preventivă.