Mersul pe jos ţine diabetul departe

1 2 jpg jpeg

Studiul experţilor britanici a scos la iveală că persoanele care merg până la serviciu pe jos sunt cu 40% mai ferite de riscul de a face diabet, comparativ cu oamenii care se deplasează cu autoturismul.

Oamenii de ┼čtiin┼ú─â de la Colegiul Imperial ├«mpreun─â cu cercet─âtorii de la Colegiul Universitar din Londra, Marea Britanie, au examinat pe aproximativ 20.000 de voluntari modul cum reac┼úioneaz─â diver┼či indicatori de s─ân─âtate, ┼úin├ónd cont de cum ajung ace┼čtia la locul de munc─â.

├Än urma analizelor, cercet─âtorii au descoperit c─â oamenii care aleg s─â foloseasc─â bicicleta, un mijloc de transport ├«n comun sau prefer─â s─â mearg─â pe jos p├ón─â la serviciu sunt mai feri┼úi de problema kilogramelor ├«n exces, spre deosebire de persoanele care conduc ma┼čina personal─â sau apeleaz─â la un taxi.

Studiul recent mai arată că oamenii care merg pe jos sunt cu 17% mai feriţi de riscul de a suferi din cauza hipertensiunii.

ÔÇ×Aceast─â cercetare subliniaz─â faptul c─â adoptarea obiceiului de a merge pe jos sau cu bicicleta poate s─â aduc─â beneficii pentru starea de s─ân─âtateÔÇť, spune Anthony Laverty, de la ┼×coala Public─â de S─ân─âtate din cadrul Colegiului Imperial din Londra.

Rezultatele studiului ┼či alte detalii referitoare la cercetare au fost publicate ├«n Jurnalul American de Medicin─â Preventiv─â.