Merele, afrodisiac pentru femei

2 jpg jpeg

Cercetarea spune că există o legatură între intensificarea dorinţei sexuale şi consumul zilnic de mere. Femeile care au luat parte la experiment au spus câte mere manâncă în fiecare zi, dar şi ce alte alimente consumă.

Apoi, au fost împărţite în două grupuri. Unul a fost alcătuit din femei care mâncau peste un măr pe zi şi altul din femei care nu consumau mere zi de zi. După aceea, participantele la studiu au fost rugate să completeze un chestionar.

Documentul a inclus 19 întrebări referitoare la activitatea sexuală a participantelor la studiu, inclusiv frecvenţa şi nivelul de satisfacţie.

Cercetătorii au descoperit că femeile care consumau un măr pe zi au obţinut un scor mai mare, ceea ce indică faptul că merele au contribuit la creşterea plăcerii sexuale.

Potrivit studiului, consumul regulat de mere a crescut gradul de lubrifiere şi funcţia sexuală, cercetătorii explicând acest lucru ca urmare a faptului că merele conţin florizin, un compus care este asemănător cu un hormon feminin, estradiolul, care joacă un rol important în excitarea sexuală.

Mai există numeroase alimente cu efect afrodisiac pentru femei. Astfel, printre acestea se numără ardeiul iute, care are un rol important în eliberarea endorfinelor. Se întâmpla acest lucru datorită conţinutului bogat de capsaicină. Şi ghimbirul şi busuiocul au acest efect asupra femeilor.