Menopauza timpurie creşte riscul atacului de cord

1 2 jpg jpeg

La cercetare au luat parte peste 2.500 de femei, dintre care 693 au declarat că au ajuns la menopauză înainte de a împlini vârsta de 46 de ani.

De asemenea, acestea erau fumătoare, sufereau de diabet şi aveau un Indice de Masa Corporală (IMC) mare.

Cercetătorii atrag atenţia că menopauza timpurie, în asociere cu cele trei caracteristici, creşte riscul bolilor cardiovasculare.

Atacul vascular cerebral şi atacul de cord sunt principalele pericole la care sunt expuse femeile care ajung la menopauză mai repede, spre deosebire de cele care se confruntă cu această stare biologică la o vârstă mai înaintată.

Autorii studiului susţin că femeile aflate la menopauză pot reduce riscul afecţiunilor cardiovasculare dacă îşi controlează în mod constant colesterolul, presiunea arterială şi greutatea.

Totodată, un stil de viaţă sănătos şi un program de exeriţii fizice au un rol important în scăderea riscului de mortalitate cauzat de bolile de inimă.

Simptome ale menopauzei: lipsa menstruaţiei, bufeuri de căldură, tulburări de somn, tulburări emoţionale, migrene, tahicardie, prurit generalizat şi modificări ale vieţii sexuale.