Meningita poate ucide!

1 2 jpg jpeg

Statisticile arată că 80% din cazurile de meningită pneumococică se vindecă, iar jumătate din ele sunt recuperate aproape în totalitate. Copiii afectaţi îşi pot pierde auzul sau pot dezvolta leziuni la nivelul creierului.

În momentul de faţă, cea mai sigură metodă de prevenire a îmbolnăvirii este vaccinarea. Fiind o boală care poate fi contractată pe cale aeriană, prin strănut şi tuse, şi măsurile de igienă pot fi eficiente.

“Ceea ce noi, doctorii, le recomandăm părinţilor pentru a-şi proteja copiii, mai ales în această perioadă, este să ia măsuri de prevenire. Alături de măsurile elementare de igienă, cum ar fi spălarea frecventă a mâinilor şi a alimentelor, vaccinarea precoce, încă de la vârsta de sugar, este o metodă eficientă de protecţie împotriva infecţiilor pneumococice”, susţine medicul Alina Anca, de la Institutul pentru Ocrotirea Mamei şi Copilului “Prof. Dr. Alfred Rusescu” din Bucureşti. În România, costul vaccinării este suportat de către părinţi.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii consideră boala pneumococică responsabilul numărul 1 pentru mortalitatea infantilă în întreaga lume.