Meningita poate ucide!

1 2 jpg jpeg

Statisticile arat─â c─â 80% din cazurile de meningit─â pneumococic─â se vindec─â, iar jum─âtate din ele sunt recuperate aproape ├«n totalitate. Copiii afecta┼úi ├«┼či pot pierde auzul sau pot dezvolta leziuni la nivelul creierului.

├Än momentul de fa┼ú─â, cea mai sigur─â metod─â de prevenire a ├«mboln─âvirii este vaccinarea. Fiind o boal─â care poate fi contractat─â pe cale aerian─â, prin str─ânut ┼či tuse, ┼či m─âsurile de igien─â pot fi eficiente.

ÔÇťCeea ce noi, doctorii, le recomand─âm p─ârin┼úilor pentru a-┼či proteja copiii, mai ales ├«n aceast─â perioad─â, este s─â ia m─âsuri de prevenire. Al─âturi de m─âsurile elementare de igien─â, cum ar fi sp─âlarea frecvent─â a m├óinilor ┼či a alimentelor, vaccinarea precoce, ├«nc─â de la v├órsta de sugar, este o metod─â eficient─â de protec┼úie ├«mpotriva infec┼úiilor pneumocociceÔÇŁ, sus┼úine medicul Alina Anca, de la Institutul pentru Ocrotirea Mamei ┼či Copilului ÔÇťProf. Dr. Alfred RusescuÔÇŁ din Bucure┼čti. ├Än Rom├ónia, costul vaccin─ârii este suportat de c─âtre p─ârin┼úi.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii consideră boala pneumococică responsabilul numărul 1 pentru mortalitatea infantilă în întreaga lume.