MedLife dă explicaţii: Consultăm persoanele cu afecţiuni respiratorii acute separat de ceilalţi pacienţi

1 medlife jpg jpeg

În contextul pandemiei de Coronavirus şi a informaţiilor apărute în presă în ultimele zile, MedLife clarifică măsurile luate privind programul de consultaţii şi testări pentru pacienţii cu afecţiuni respiratorii acute (simptomatologie similară celei înregistrate în cazul COVID-19).

Astfel, pentru sănătatea posibililor pacienţi infectaţi cu virusul COVID-19, cât şi pentru cei neinfectaţi şi persoanele care suferă de boli cronice respiratorii, BPOC, astm bronşic, grupul de unităţi medicale a decis să modifice programul de consultări şi testări, astfel încât riscul de răspândire a virusului să fie cât mai redus.

Iată mai jos dreptul la replică al lanţului de clinici MedLife:

Ca urmare a mesajelor care au circulat în spaţiul public, revenim cu următoarele precizări:

În data de 12 martie, ca urmare a unui număr crescut de solicitări din partea pacienţilor cu afecţiuni respiratorii acute, am decis să creăm noi circuite în clinicile MedLife şi să modificăm intervalele de consultaţii pentru toate specialităţile, astfel încât să creştem siguranţa pacienţilor care intră în clinicile noastre.

Împreună cu medicii epidemiologi şi igienişti am recalibrat fluxurile interne, astfel încât gravidele, pacienţii oncologici, pacienţii cu diabet, pacienţii cu boli cardiovasculare sau alte patologii să nu se intersecteze cu pacienţii care se confruntă cu afecţiuni respiratorii acute (simptomatologie similara celei înregistrate în cazul COVID-19). Considerăm ca a fost o decizie responsabilă şi corectă pentru toţi pacienţii noştri şi ne-o asumăm.

În continuare facem eforturi pentru a funcţiona în parametri optimi, având ca prioritate zero siguranţă epidemiologică a pacienţilor şi personalului medical. Vom reprograma pacienţii cu afecţiuni respiratorii acute care au fost pe listele de aşteptare în aceste două zile pentru a fi consultaţi în cel mai scurt timp de medicii noştri.

Ne cerem scuze pacienţilor care au avut de suferit din cauza acestor reprogrămari.