Medici de renume în topul Universităţii Stanford

1 ema hafner directorul dep marketing si pacienti internationali al wpk jpg jpeg

Mai multi medici colaboratori de la spitalul Wiener Privatklinik, cel mai mare spital privat din Austria, au fost cotati in primii 10% oameni de stiinta din lume, intr-un clasament realizat de Universitatea Stanford.

Lista completa cuprinde 2 milioane de specialisti reputati din 22 de domenii stiintifice si 176 de subdomenii.  WPK este certificat ca unul dintre cele mai bune spitale din lume in 2021 si detine doua reprezentante pentru suport pacienti in Romania, in Bucuresti si Timisoara.

Aceasta este cea mai cuprinzatoare baza de date care coteaza oamenii de stiinta de top din fiecare domeniu, oferind publicului larg acces la cei mai citati autori, la lucrarile publicate si la date actualizate despre cariera si realizarile profesionale. Astfel, clasamentul reprezinta un indicator al performantelor pe termen lung, iar pentru majoritatea oamenilor de stiinta activi aceasta reflecta contributia pe care o aduc la dezvoltarea ariei de specialitate si pregatirea viitoarelor generatii de experti.

„Spitalul Wiener Privatklinik este mandru si onorat ca 9 dintre medicii sai colaboratori au fost inclusi pe lista celor mai buni oameni de stiinta din lume, de catre Universitatea Stanford. Nominalizarea vine ca o recunoastere a activitatii lor stiintifice si clinice de exceptie. Suntem fericiti ca prin intermediul Wiener Privatklinik, pacientii romani si din intreaga Europa beneficiaza de expertiza lor”, a declarat Ema Hafner (foto), Directorul Departamentului de Marketing si Pacienti Internationali al Wiener Privatklinik.

Pentru devoltarea bazei de date, au fost utilizate datele Scopus colectate pe perioada de 22 de ani (1996 – 2017), luand in considerare o serie de parametri de citare, printre care: numarul total de citari, indicele Hirsch, numarul de citari ale lucrarilor in calitate de autor unic, prim sau ultim autor, numarul de colaboratori si numarul de lucrari in colaborare. Datele privind intreaga cariera sunt actualizate pana la sfarsitul anului 2020.

Lista celor 9 medici colaboratori ai WPK nominalizati de Universitatea Stanford este alcatuita din:

Dr. Kasper a fost citat in peste 600 de publicatii in PubMed si in peste 250 de carti sau capitole de carte, in diverse domenii ale psihiatriei. El se concentreaza pe bazele biologice ale tulburarilor mentale si pe posibilele abordari terapeutice ale acestora.

In calitate de specialist in dermatologie si imunologie, Prof. Univ. Dr. Georg Stingl se concentreaza pe diagnosticarea si tratarea bolilor inflamatorii si alergice ale pielii, pe bolile autoimune si pe bolile infectioase.

Profesorul Zielinski coordoneaza WPK Central European Academy Cancer Center, cel mai complex si reputat centru privat de diagnostic si tratament al cancerului din Europa Centrala si de Est, parte din spitalul Wiener Privatklinik.

Prof. Univ. Dr. Walter Klepetko este director medical al Centrului International Vienez pentru Oncologie Toracica (VICTO) al WPK, format dintr-o echipa de experti internationali cu specializare in chirurgie, oncologie si radiologie, care trateaza tumorile maligne toracice folosind cele mai noi tratamente in domeniu.

Prof. Erich Minar este specialist de renume international si se concentreaza pe medicina vasculara cunoscuta si ca angiologie, atat la nivel nivel clinic cat si stiintific. Acest domeniu al medicinii trateaza tulburarile circulatorii din toate regiunile vasculare.

Prioritatile clinice si de cercetare ale profesorului Schillinger sunt diagnosticarea, urmata de tratarea prin metode minim invazive a tulburarilor circulatorii la nivelul inimii, creierului si picioarelor, precum si abordarea  factorilor de risc ale acestora.

Membru activ al mai multor societati internationale, in special al Societatii de Endocrinologie, Prof. Univ. Dr. Anton Luger a fost numit presedinte al Uniunii Europene a Medicilor Specialisti (UEMS), Sectiunea Endocrinologie, Diabet si Metabolism. Este autor si co-autor a peste 230 de carti si lucrari in reviste de specialitate si membru al comitetului editorial al unor reviste precum Hormones si Endocrine.

Nominalizat in 2013, de catre publicatia News, ca unul dintre cei mai buni medici din Austria si unul dintre cei mai buni specialisti in tratarea afectiunilor tractului digestiv, Prof. Univ. Dr. Sebastian Schoppmann este membru al mai multor societati medicale.

Prof. Nkenke detine un doctorat in medicina teoretica si este dublu calificat, atat ca medic, cat si ca dentist. Este specializat in planificarea chirurgicala virtuala si in utilizarea implanturilor specifice pacientului in chirurgia ortognatica, chirurgia cranio-faciala si chirurgia reconstructiva. Prof. Nkenke a fost pionier in chirurgia ghidata a implanturilor dentare.