Medicamentele care scad colesterolul ar putea salva vederea

1 2 jpg jpeg

Conform cercetătorilor americani, picăturile care promit scăderea colesterolului „rău“ pot preveni una dintre cele mai obişnuite forme de pierdere a vederii: degenerescenţa maculară.

În cadrul experimentului efectuat de oamenii de ştiinţă de la Şcoala Medicală din cadrul Universităţii Washington (SUA), cercetătorii au arătat că un nivel mare de colesterol „rău“ poate afecta sistemul imunitar şi poate duce la degenerescenţa maculară.

Testele pe cobai şi pe oameni, ale căror rezultate au fost publicate în Jurnalul Metabolismul Celular, sugerează că celulele imune s-au transformat în celule distructive atunci când au fost înfundate cu grăsimi.

Macula este „locul“ de pe retină, unde acuitatea vizuală este maximă, şi este responsabilă cu detaliile fine. Macula are o funcţie deosebit de importantă în procesul de lecturare, la condus şi în recunoaşterea feţelor oamenilor.

Degenerescenţa maculară este, de obicei, întâlnită la persoanele în vârstă, dar poate afecta şi generaţia mai tânără.

Oamenii de ştiinţă americani au declarat că în mod evident această cercetare se află într-un stadiu incipient şi se impun experimente ulterioare în acest sens.

Dar consideră că cercetările merg într-o direcţie bună şi, în scurt timp, picăturile pentru ochi, care au rol anticolesterol, vor putea reprezenta o armă puternică împotriva afecţiunilor oculare.