Medicamente accesibile în România, ca ibuprofenul, interzise în alte state

1 2 jpg jpeg

Aspirina, diclofenacul, ibuprofenul, ketoprofenul sau ketorolacul sunt doar câteva dintre antiinflamatoarele nesteroidiene utilizate adesea în tratamentul unor afecţiuni simple ca durerile de cap, menstruale, renale, biliare sau reumatismale.

Orice medicament trebuie s─â fie luat ├«n urma unei prescrip┼úii medicale, ├«ns─â ├«n Rom├ónia majoritatea persoanelor iau antiinflamatoare ÔÇ×dup─â urecheÔÇŁ.

Furazolidonul

Face parte din grupa antidiareicelor antiinflamatoare ┼či antiinfec┼úioase intestinale. Este indicat ├«n enterite, enterocolite infec┼úioase ┼či toxiinfec┼úii alimentare produse de germeni sensibili la furazolidon─â, dizenterii bacilare, lambliaz─â. Medicamentul se elibereaz─â f─âr─â prescrip┼úie ├«n farmaciile din Rom├ónia, inclusiv pentru administrarea la copiii.

Ibuprofenul

Australia a decis retragerea de pe pia┼ú─â a ibuprofenului din cauza unei reclame mincioase care indica faptul c─â poate vindeca mai multe tipuri de dureri (de cap, de spate, menstruale) de┼či toate aveau aceea┼či substan┼ú─â activ─â ┼či anume ibuprofen 342 mg.

Un copil din Washigton, bolnav de varicelă a fost la medic, iar acesta i-a prescris ibuprofen. În urma administrării medicamentului, copilul a ajuns la spital cu septicemie.

Cu ce poţi înlocui ibuprofenul

Ghimbirul, uleiul de m─âsline, suplimentele cu Omega-3, ceaiurile cu ginsseng - toate reprezint─â o alternativ─â s─ân─âtoas─â la administrarera de ibuprofen.

Atenţie!

Cel mai mare risc îl reprezintă apariţia bolilor de inimă care pot fi fatale.

Aulinul

Nimesulida este o substan┼úa activ─â cu propriet─â┼úi analgezice ┼či antipiretice. Se g─âse┼čte pe pia┼úa rom├óneasc─â ├«n medicamentele Aulin, Aponil, Nimesil, Lemesil. De┼či se elibereaz─â doar cu re┼úet─â medical─â, aceastea pot fi cump─ârate ┼či la liber din farmacii.

În anul 2007, Irlanda s-a alăturat ţărilor care au suspendat medicamentele care conţineau ca substanţă activă nimesulid, după ce 6 pacienţi au avut nevoie de transplant de ficat în urma tratamentului cu nimesulid.

Loperamida

Indicat─â ├«n tratamentul diareei acute, loperamida se g─âse┼čte ├«n medicamente care se iau f─âr─â re┼úet─â precum: Imodium, Lopedium, Lopegen, Lopemidol, Loperamid, Loprid, Neo-Enteroseptol, Stoperan.

Tratamentul cu loperamidă la copiii din Pakistan a fost asociat cu 19 cazuri de ocluzie intestinală consecutivă unei paralizii trecătoare a intestinului subţire, din care 6 au fost mortale.