Mărul, medicamentul-minune după 50 de ani

2 jpg jpeg

Merele oferă beneficii pentru sănătatea inimii asemănătoare cu cele pe care le dau medicamentele care protejează activitatea cardiovasculară.

Statinele se numără printre tratamentele medicamentoase care menţin sănătatea inimii, iar merele deţin aproape aceleaşi proprietăţi, în plus nu au efecte adverse.

Cercetătorii britanici de la Universitatea din Oxford continuă experimentele pentru a oferi un rezultat sigur în acest sens. Aceştia au declarat că, de fapt, orice fruct ar trebui să funcţioneze pozitiv asupra inimii.

Mai greu este să convingi oamenii să consume fructe şi legume.

Coordonatorul experimentului, doctorul Adam Briggs, a declarat că studiul lor arată că oricât de mici ar fi schimbările din dietă, dacă sunt sănătoase ele pot aduce o diferenţă reală în prevenirea bolilor de inimă şi a accidentelor vascular cerebrale.

Afirmaţia a fost făcută în contextul în care mai mult de două-treimi dintre adulţi nu consumă necesarul zilnic de cinci porţii de fructe şi legume.

De fapt, nouă din zece adulţi reuşesc să mănânce doar o porţie de fructe ori de legume pe zi, spune Adam Briggs.

Din calculele făcute de oamenii de ştiinţă, dacă adulţii de toate vârstele ar consuma cel puţin încă o porţie de fructe sau de legume pe zi, aproximativ 11.000 de decese provocate de afecţiunile vasculare ar fi prevenite în fiecare an.