Mâncăruri fără gluten

1 2 jpg jpeg

Poţi să zici cât vrei şi ce vrei despre cum că, de exemplu, dieta fără gluten e un moft sau că e la modă sau că e foarte hipsteresc să mănânci fără gluten, dar ideea e că nu-ţi strică deloc ca, din când în când, să-ţi mai altoieşti opţiunile alimentare. Deci care ar putea fi acele alimente care ţi-ar putea asigura un organism lipsit de mucus şi plin de vitalitate?

Năutul

Năutul e senzaţional, nu doar pentru că, pur şi simplu, urmăreşti să ai o dietă mai alcalinizantă, ci şi că poţi s-o foloseşti în extrem de multe feluri. Nu doar ca falafel sau humus, ci şi ca făină de pus în aluaturile tale (pizza, pâinici, turte, chestii). O jumătate de cană de năut furnizează 110 calorii, 27 g carbohidraţi, 130 mg sodiu, 6 g de fibră, 6 g de proteină.

Cartofii

Sunt mulţi cei care, în încercarea de a mai scăpa de alimentele cu gluten, optează prea des pentru alimentele gata făcute, uitând că, la un pas de ei, în sertarul de jos al frigiderului, se găsesc cartofii – un aliment săţios, versatil, fără gluten, care poate fi gătit în o mie de feluri, care mai de care mai fără gluten!

1 cartof de mărime medie furnizează 160 de calorii, 0 grăsime, 37 g de carbohidraţi, 15 mg sodiu, 5 mg de fibră, 4 g de proteină.

Porumbul

Din el se fac multe mâncăruri fără gluten, aşa că apelează direct la sursă. Porumbul e excelent pentru aportul de vitamine şi minerale, cu condiţia să fie bio.

Un porumb de mărime medie furnizează 120 de calorii, 2 g de grăsime, 17 g de carbohidraţi, 5 g de zahăr, 30 mg de sodiu, 3 g de fibră, 4 g de proteină.

Citeşte mai multe pe această temă AICI