Mâncarea grasă modifică structura cerebrală

1 2 jpg jpeg

Din studiile efectuate de oamenii de ştiinţă canadieni se arată că alimentele care conţin grăsimi şi zahăr pot cauza modificări chimice în structura cerebrală.

Rezultatele au scos la iveală că, dacă se elimină din meniu alimentele de tip fast-food în creier se produce o reacţie chimică asemănătoare cu aceea când se renunţă la stupefiante.

Cercetătorii de la Facultatea de Medicină din cadrul Universităţii din Montreal au făcut experimentul pe animale de laborator, pe care le-au împărţit în două grupuri.

Primul grup a primit o alimentaţie mai săracă în grăsimi, cu aproximativ 11% în grăsimi, iar cel de-al doilea grup de cobai a primit un meniu mai bogat în grăsimi, de circa 58%.

Experimentul s-a desfăşurat pe parcursul a şase săptămâni, timp în care s-a monitorizat modul în care produsele alimentare afectează comportamentul animalelor de laborator.

După cele şase săptămâni, cercetătorii au examinat structura cerebrală a cobailor şi au descoperit, că la cei care au consumat grăsimi au apărut modificări ale creierului.

Mai precis, în unele zone s-a constatat alterarea psihică. Descoperirea este valabilă şi la oameni, spun cercetătorii canadieni, pentru că substanţele chimice din creier sunt aceleaşi atât pentru cobai cât şi pentru oameni.

Rezultatele experimentului au fost publicate în Jurnalul Online Internaţional al Obezităţii.