Mănânci peşte şi poţi trăi mai mult

2 jpg jpeg

Cel mai nou experiment în domeniu arată o legătură între nivelul de acizi graşi Omega-3 din sânge şi longevitate.

Un consum regulat de peşte bogat în Omega-3, cum este somonul, spre exemplu, poate influenţa în mod pozitiv anii de viaţă.

La studiul specialiştilor de la Şcoala de Sănătate Publică Harvard din Boston, SUA, au participat mai mult de 2.600 de persoane.

Din cercetări, s-a descoperit că voluntarii cu niveluri mari de acizi graşi Omega-3 în sânge au mari şanse să trăiască cu cel puţin doi ani mai mult decât ceilalţi, care nu consumă cu regularitate peşte.

Acizii graşi Omega-3 se găsesc în peşte precum: somon, macrou, hering, păstrăv de lac şi ton.

„Acesta nu este un studiu despre suplimentele cu ulei de peşte, ci unul care sugerează cât de importantă este o alimentaţie bogată în acizi graşi Omega-3“, a declarat cercetătorul american Darius Mozaffarian, specialist în epidemiologie, la Şcoala de Sănătate Publică Harvard.

Rezultatele studiului au fost publicate la 1 aprilie a.c., în Jurnalul „Analele Medicinei Interne“ şi nu dovedeşte că un consum regulat de peşte duce la prelungirea vieţii, ci sugerează că există o legătură destul de evidentă între nivelul de acizi graşi Omega-3 şi suplimentarea anilor de viaţă.

„Nivelul de Omega-3 din sânge poate fi asociat cu un risc mai mic de deces, în special din cauza bolilor cardiovasculare“, completează Mozaffarin.