Mănânci multe dulciuri? Te expui riscului de cancer mamar

1 2 jpg jpeg

Oamenii de ştiinţă americani împreună cu cei japonezi au descoperit recent, în urma unui studiu medical de amploare, de ce consumul în exces de zahăr, care este asociat cu apariţia obezităţii şi a diabetului, poate creşte riscul de declanşare a cancerului de sân, dar şi a altor tipuri de tumori. Cercetătorul american Mina Bissel, împreună cu Yasuhito Onodera şi Jin-Min Nam, o echipă de experţi japonezi, au făcut o descoperire dramatică în ceea ce priveşte consumul de zahăr: acesta favorizează transformarea celulelor normale în celule canceroase.

„Mai mult decât atât, în urma unei serii de analize minuţioase, am găsit două căi noi prin care se poate face absorbţia de glucoză, care duc la activarea procesului de transformare oncologică. Această descoperire poate contribui la inventarea de noi posibilităţi de diagnostic şi de tratament al cancerului“, spune Mina Bissell, coordonatului experimentului.

Analizele oamenilor de ştiinţă au adus dovezi legate de eficienţa medicamentelor antidiabetice, care au proprietatea de a reduce nivelul de glucoză din sânge, deci de a scădea şi riscul de a suferi de cancer mamar şi deces, cauzat de prezenţa tumorii.

Rezultatele studiului au fopst publicate în ultima ediţie a Jurnalului Clinic de Investigaţii.