Mănânci mai rar carne roşie? Uite cum te afectează acest obicei!

1 2 jpg jpeg

Te refaci mai greu după boli

Durerile articulare, musculare şi slăbiciunea resimţită la nivelul musculaturii sunt indicii că ai nevoie de mai multe proteine. Pentru refacerea celulară, musculară corpul are nevoie de proteine. De aceea, dacă mănânci prea puţin alimente care conţin proteine şi te răneşti, vei observa că te vindeci mai greu, pentru că proteinele influenţează recuperarea la nivelul ţesuturilor.

Eşti predispus la afecţiuni diverse

Ai senzaţia că nu mai scapi de răceli sau de infecţii care tot revin? Una dintre cauze este şi lipsa de proteine. Include în dieta zilnică mai multe surse de proteine. Aminoacizii din aceste elemente nutritive îţi asigură un sistem imunitar puternic, pentru că stimulează eliberarea de anticorpi. Un gram de proteine pe kilogram/corp te face mai rezistent în faţa bolilor.

Citeşte şi: Cele mai bune surse de proteine vegetale

Rişti să te îngraşi

Carenţa de proteine este semnalată şi prin pofte culinare diverse, mai ales de dulciuri. Proteinele echilibrează nivelul glucozei din sânge. O altă cauză poate fi o dietă prea bogată în alimente bogate în zaharuri sau carbohidraţi.

Părul tău începe să aibă de suferit

Căderea părului este un mod prin care corpul îţi arată că are nevoie de proteine. Alte simptome pot fi unghiile care se rup uşor sau care se exfoliază. Proteinele joacă un rol important în menţinerea sănătăţii şi vitalităţii părului şi unghiilor.