Mănânci mai puţin, trăieşti mai mult
Potrivit oamenilor de ştiinţă de la Institutul Naţional de Cercetare împotriva Îmbătrânirii, obiceiul de înfometare este unul benefic pentru organism.
Dacă alternezi zilele în care mănânci cu cele în care nu consumi nimic poţi spori actvitatea creierului şi, bineînţeles, în acelaşi timp poţi slăbi.
Cercetările au fost efectuate pe cobai, cărora le-au fost administrate diete cu un număr mic de calorii, doar pentru a-i ţine în viaţă. După ce au terminat experimentul, oamenii de ştiinţă au constatat că animalelor de laborator au trăit de două ori mai mult.
Dieta săracă în calorii a fost testată apoi şi pe oameni, şi s-a descoperit că regimul protejează inima, sistemul circulator şi acţionează ca un scut pentru creier, protejându-l împotriva bolilor mintale precum Alzheimer.
Cercetările anterioare au arătat că înfometarea pentru câteva zile poate lupta împotriva cancerului.
Experţi de la Unversitatea Hopkins din Baltimore (SUA) explică acest fenomen, dând exemplu animalele care hibernează tot timpul iernii, fără să mănânce în acest timp.