Mănânci brânzeturi şi lactate? Eşti mai deştept

2 jpg jpeg

Un studiu nou în domeniu vine să contrazică ipotezele ultimelor cercetări, care acuză produsele lactate de legătura cu diferite boli. Mai ales cu afecţiunile cardiace şi cu obezitatea.

Experţii americani şi australieni au făcut noi experimente şi au descoperit că brânzeturile şi lactatele contribuie la menţinerea sănătăţii creierului.

La studiu au fost implicaţi aproximativ 1.000 de adulţi, care au fost supuşi la teste de capacitate mintală. Cei care au consumat în mod regulat produse lactate, cum ar fi lapte, brânză şi iaurt au avut un scor mai bun la testele de perspicacitate.

Rezultatele studiului au fost publicate în Jurnalul Internaţional al Lactatelor, dar pentru a fi siguri de capacitatea lactatelor de a menţine şi îmbunătăţi sănătatea creierului sunt necesare şi alte investigaţii.

Recenta cercetare asupra creierului vine în contradicţie cu punctul de vedere asupra pericolelor date de consumul de grăsimi. Studii anterioare sugerau reducerea produselor lactate din alimentaţie, deoarece acestea pot cauza şi creşterea nivelului de colesterol „rău“.

Dar experţii americani şi australieni au mai descoperit un motiv bun pentru a consuma lactate şi brânzeturi: pot reprima impulsurile comportamentale agresive.

Studii pe maimuţe au demonstrat că o dietă scăzută în grăsimi duce la declanşarea impulsurile agresive, potrivit unui raport publicat în publicaţia Medicina Psihosomatică.