Mănâncă ciocolată ca să ai inima sănătoasă!

1 2 jpg jpeg

Încă un studiu de specialitate confirmă că ciocolata este prietena femeilor.

Cercetătorii britanici au descoperit că persoanele care consumă ciocolată sunt mai protejate de bolile cardiace sau de accidentele vasculare.

La experimentul realizat de oamenii de ştiinţă britanici au participat 110.000 de adulţi, cu vârste cuprinse între 25 şi 93 de ani.

Datele strânse de aceştia arătau că devoratoarele de ciocolată erau mai ferite de bolile de inimă cu 37% şi cu 27% de accidentele cardiovasculare.

Acum, experţii suedezi aduc noi dovezi legate de beneficiile ciocolatei asupra femeilor. Oamenii de ştiinţă de la Institutul Karolinska din Stockholm au efectuat un studiu la care au participat 33.000 de femei.

Rezultatele lor confirmă ceea ce cercetătorii britanici susţineau în urmă cu puţin timp, şi anume că ciocolata te fereşte de accidentele vasculare cerebrale.

Pe lângă proprietăţile antioxidante şi antiinflamatorii, ciocolata dovedeşte că are puteri şi asupra inimii.

Susanna Larsson, de la Institutul Karolinska, avertizează, că ciocolata trebuie consumată cu moderaţie, din cauza conţinutului său bogat în calorii, grăsimi şi zahăr.

Este de preferat consumul de ciocolată neagră, în pofida celei „fine“, cu lapte sau alte adaosuri, deoarece are mai multă cacao şi un conţinut mai scăzut de zahăr.

Susanna Larsson şi echipa sa de specialişti au evaluat datele cu privire la cantităţile de ciocolată consumate de către femei, de la 49 de ani şi până la 83 de ani, în decursul a 14 ani.