Maitake, Reishi, Shiitake - Susţin sistemul imunitar (P)

1 2 jpg jpeg

O scurta descriere a celor trei ciuperci ne va introduce in lumea terapiilor naturiste asiatice: Maitake (Grifola frondosa) este o ciuperca perena care creste in muntii de pe teritoriul Japoniei si poate ajunge la o greutate de peste 20 de kilograme. In traducere libera, termenul Maitake, inseamna "ciuperca dansatoare", aceasta denumire fiind dobandita datorita raritatii sale - persoana care gasea o astfel de ciuperca dansa de bucurie, intrucat valora greutatea ei in argint. Ciuperca Maitake are un continut ridicat de polizaharide, importante in stimularea limfocitelor T, B, NK si macrofage. Printre multiplele sale beneficii se numara proprietati antivirale, antibacteriene, detoxifiante, antiinflamatoare, hipotensive, neuroprotectoare si antitumorale. Maitake 300 mg de la Cosmo Pharm provine din cu lturi certificate organic si este incapsulat in concentratii optime pentru intarirea si sustinerea organismului in parametrii optimi. Reishi (Ganoderma lucidum), denumita si “ciuperca nemuririi”, creste pe scoarta anumitor copaci din Asia. In trecut, fiind foarte rara, era destinata exclusiv celor cu rang nobiliar. In prezent, aceasta se cultiva pentru a fi disponibila tuturor. Ciuperca Reishi contine peste 200 de microelemente active, cele mai importante fiind polizaharidele, germaniul, acizii ganoderici, adenozina si aminoacizii. Reishi sustine sistemul imunitar si atenueaza efectele adverse ale antihistaminicelor si chimoterapiei, este un aliat de nadejde in remediile antitumorale. Are actiune detoxifianta complexa asupra intregului organism si regenereaza celulele nervoase gliale, cu rol in hranirea neuronilor.

va pune la dispozitie

provenit din culturi certificate organic, obtinut prin tehnologii de ultima generatie. Sporii de

sau

, reprezinta semintele eliberate din corpul ciupercii mature, foarte greu de recoltat (1 kg de spori la 1000 kg de ciuperci). Acestia au cel mai mare continut nutritional, mult mai bogat decat ciuperca, dar nu se pot digera in organism, datorita peretilor chitinosi. Prin revolutionara tehnologie de spargere la rece a peretilor se obtine o pulbere extrafina, pastrand intacte toate ingredientele bioactive si asigurand o absorbtie completa a lor.

Ciuperca Shiitake (Lentinula edodes) este un simbol al longevitatii. Folosita in medicina asiatica de peste 4000 de ani este recunoscuta pentru proprietatile sale terapeutice. Cu o concentratie ridicata de principii active are un puternic efect antioxidant si adaptogen. Shiitake sustine stimularea raspunsului imunitar si ajuta la activarea anumitor proteine care ataca celulele bolnave.

Inca din 1985 Administratia de Control a Alimentelor si Medicamentelor din Japonia a aprobat beneficiile ciupercii Shiitake pentru actiunea sa anticancerigena.Numeroase studii clinice au relevat importanta Shiitake in lupta impotriva afectiunilor canceroase.

va pune la dispozitie

, provenit din culturi certificate organic si incapsulat in concentratii optime pentru intarirea si sustinerea organismului.

• Datorita proprietatilor antioxidante determina neutralizarea radicalilor liberi din organism, distrugand celulele vinovate de deteriorarea ADN-ului.

• Maitake, Reishi, Shiitake au actiune detoxifianta naturala inlaturand celulele moarte.

• Polizaharidele, principiile active din aceste ciuperci sunt cunoscute pentru echilibrarea sistemului imunitar.