Mai multe şanse pentru prevenirea hepatitei

1 2 jpg jpeg

Hepatita C este o infecţie virală care afectează, la nivel mondial, aproximativ 150 de milioane de persoane, iar dintre acestea, mor anual peste 350.000 de pacienţi.

În România există aproximativ 500.000 de pacienţi infectaţi cu virusl hepatitic C în stadiu cronic, cu vârste cuprinse între 18 şi 69 de ani.

În scopul prevenirii acestei boli, în localităţile Braşov, Iaşi, Turda (judeţul Cluj), Constanţa, Giurgiu, Alexandria şi Bucureşti vor avea loc campanii de informare în rândul populaţiei cu privire la modul de transmitere a hepatitelor virale, precum şi la prevenirea infectării cu aceste virusuri.

„Ziua Mondială de Luptă împotriva Hepatitei reprezintă momentul oportun să atragem atenţia populaţiei, dar şi autorităţilor că hepatita este o afecţiune ce nu trebuie ignorată. Prin mediatizarea şi popularizarea acestui eveniment sperăm să încurajăm oamenii, indiferent de vârstă sau zona din care provin, să se confrunte cu această boală care face ravagii la nivel mondial, să conştientizeze că există şi să nu o ignore, deci să ia măsurile preventive necesare. În România vorbim de peste 600.000 de persoane care sunt infectate cu virusul hepatitei C şi aproape un milion infectate cu virusul hepatitic B. La nivel mondial, hepatita ucide în fiecare an circa 1,4 milioane de persoane şi afectează alte sute de mii în întreaga lume”, a declarat Marinela Debu, preşedintele Asociaţiei Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice din România.