Lintea şi fasolea boabe ţin departe cancerul de colon

1 2 jpg jpeg

Persoanele care obişnuiesc să mănânce legume uscate, precum fasolea boabe şi lintea, de cel puţin trei ori pe săptămână sunt mai feriţi cu o treime de dezvoltarea polipilor intestinali, arată studii recente.

Cercetătorii de la „Loma Linda University“, din California (SUA), au studiat pentru prima dată fiecare aliment, pentru a vedea ce impact are acesta în lupta cu cancerul.

Şi au descoperit că dacă mănânci orez brun, cel puţin o dată pe săpămână, riscul de a dezvolta polipi canceroşi se reduce cu 40%. În cazul consumului de legume verzi, fierte, măcar o dată pe zi, procentul este de 25%.

De asemenea, fructele uscate previn apariţia excrescenţelor canceroase pe intestin cu 25%, dacă sunt consumate de cel puţin trei ori pe săptămână.

Studiul a fost efectuat cu ajutorul datelor strânse după examinarea a 3.000 de oameni, în decursul a 25 de ani. Aceştia au fost întrebaţi cât de des obişnuiau să mănânce anumite alimente şi dacă au suferit din pricina polipilor intestinali.

S-au luat în calcul şi condiţiile ereditare, stilul de viaţă şi viciile, pentru a se stabili în ce măsură luptă unele alimente împotriva cancerului.

Autorul studiului Yessenia Tantamango spune că „fibrele din legumele uscate şi verzi, orezul brun şi fructele uscate reprezintă principala armă în lupta împotriva cancerului de colon“.

Mai mult, înlocuirea cerealelor rafinate cu orezul brun sau cu orzul nu doar că este o alegere mai hrănitoare, dar te poate scăpa de kilogramele nedorite.