Linii telefonice gratuite pentru refugiaţii din Ucraina

1 0800 360 880 png png

Începând cu data de 2 martie 2022, FSP Global pune la dispoziţia dezvoltatorilor platformei https://refugees.ro/ servicii de comunicare în limbile ucraineană, rusă şi română.

Astfel, toate persoanele care vin sau se află pe teritoriul Ucrainei, indiferent dacă sunt cetăţeni ucraineni sau ai altor state, şi care doresc informaţii sau au nevoie de asistenţă de orice natură, sunt îndemnaţi să apeleze numerele de telefon gratuite 0800 360 880, apelabil din România, şi 0800 801 489, apelabil din Ucraina, de luni până duminică, în intervalul orar 8 - 18. Aceste linii telefonice speciale pot fi apelate şi de către cetăţenii români care doresc să ofere ajutor sau asistenţă celor care ajung în ţara noastră de pe teritoriul ucrainean. Serviciul este furnizat de FSP Global cu sprijinul GM LTD.

Cetăţenii ucraineni sau cei ai altor state care lucrau sau studiau în ţara vecină şi care au fost obligaţi să caute refugiu în România, fie cu intenţia de a rămâne la noi în ţară, fie pentru a-şi continua călătoria către alte state, sunt îndemnaţi să apeleze aceste numere de telefon pentru a solicita orice fel de informaţii care le sunt necesare pentru parcursul călătoriei lor.

Ofertele de ajutor venite din partea cetăţenilor români prin intermediul numărului gratuit vor fi implementate pe platforma https://refugees.ro/, care este un agregator de urgenţă unde se centralizează sprijinul oferit de cetăţenii români refugiaţilor proveniţi de pe teritoriul Ucrainei. Până acum, au fost înregistrate pe platformă aproximativ 2.000 de oferte venite din partea cetăţenilor români care îşi arată sprijinul prin diferite modalităţi, de la cazare, transport, distribuire de medicamente, alimente sau diferite alte provizii, până la servicii de traducere sau oferte de locuri de muncă.