Linii telefonice gratuite pentru refugiaţii din Ucraina

1 0800 360 880 png png

├Äncep├ónd cu data de 2 martie 2022, FSP Global pune la dispozi┼úia dezvoltatorilor platformei https://refugees.ro/ servicii de comunicare ├«n limbile ucrainean─â, rus─â ┼či rom├ón─â.

Astfel, toate persoanele care vin sau se afl─â pe teritoriul Ucrainei, indiferent dac─â sunt cet─â┼úeni ucraineni sau ai altor state, ┼či care doresc informa┼úii sau au nevoie de asisten┼ú─â de orice natur─â, sunt ├«ndemna┼úi s─â apeleze numerele de telefon gratuite 0800 360 880, apelabil din Rom├ónia, ┼či 0800 801 489, apelabil din Ucraina, de luni p├ón─â duminic─â, ├«n intervalul orar 8 - 18. Aceste linii telefonice speciale pot fi apelate ┼či de c─âtre cet─â┼úenii rom├óni care doresc s─â ofere ajutor sau asisten┼ú─â celor care ajung ├«n ┼úara noastr─â de pe teritoriul ucrainean. Serviciul este furnizat de FSP Global cu sprijinul GM LTD.

Cet─â┼úenii ucraineni sau cei ai altor state care lucrau sau studiau ├«n ┼úara vecin─â ┼či care au fost obliga┼úi s─â caute refugiu ├«n Rom├ónia, fie cu inten┼úia de a r─âm├óne la noi ├«n ┼úar─â, fie pentru a-┼či continua c─âl─âtoria c─âtre alte state, sunt ├«ndemna┼úi s─â apeleze aceste numere de telefon pentru a solicita orice fel de informa┼úii care le sunt necesare pentru parcursul c─âl─âtoriei lor.

Ofertele de ajutor venite din partea cet─â┼úenilor rom├óni prin intermediul num─ârului gratuit vor fi implementate pe platforma https://refugees.ro/, care este un agregator de urgen┼ú─â unde se centralizeaz─â sprijinul oferit de cet─â┼úenii rom├óni refugia┼úilor proveni┼úi de pe teritoriul Ucrainei. P├ón─â acum, au fost ├«nregistrate pe platform─â aproximativ 2.000 de oferte venite din partea cet─â┼úenilor rom├óni care ├«┼či arat─â sprijinul prin diferite modalit─â┼úi, de la cazare, transport, distribuire de medicamente, alimente sau diferite alte provizii, p├ón─â la servicii de traducere sau oferte de locuri de munc─â.