Linie TELVERDE destinată celor care vor să afle mai multe informaţii despre CORONAVIRUS

1 operatori telefon shutterstock 26114243 jpg jpeg

Persoanele care vor s─â afle informa┼úii legate de COVID-19 pot apela num─ârul 0800800358, informeaz─â Agerpres.Programul de func┼úionare a liniei verde este zilnic, ├«ntre orele 8,00 ┼či 23,00, inclusiv ├«n zilele de s├ómb─ât─â ┼či duminic─â.

Linia TELVERDE destinată cetăţenilor care doresc informaţii legate de prevenirea infectării cu virusul COVID-19 (coronavirus) a fost operaţionalizată la nivelul Institutului Naţional de Sănătate Publică din subordinea Ministerului Sănătăţii, informează joi Grupul de Comunicare Strategică.

Autorităţile roagă cetăţenii să apeleze numărul unic de urgenţă 112 doar pentru situaţii de urgenţă, iar pentru solicitarea de informaţii să apeleze linia TELVERDE.

La aceast─â linie telefonic─â pot fi solicitate informa┼úii despre modul ├«n care se manifest─â virusul, modalit─â┼úi de prevenire a ├«mboln─âvirii ┼či alte detalii legate de conduita preventiv─â, se arat─â ├«ntr-un comunicat transmis AGERPRES.

"Reiter─âm faptul c─â linia telefonic─â TELVERDE este strict pentru informarea cet─â┼úenilor ┼či nu este un num─âr de urgen┼ú─â! ├Än cazul ├«n care sunt suspiciuni asupra unor persoane care ar fi contactat virusul, aceste situa┼úii trebuie anun┼úate la num─ârul unic de urgen┼ú─â 112", subliniaz─â autorit─â┼úile.

Până în acest moment, pe teritoriul României a fost confirmat un singur caz de infectare cu virusul COVID-19 (coronavirus), astfel că nu se poate vorbi de o epidemie, subliniază sursa citată.