Legumele şi fructele din import, TRATATE cu RADIAŢII

Radiaţiile ionizante se folosesc pentru a distruge embrionul, cum se întâmplă la cartof, la ceapă şi usturoi ca să nu mai încolţească, iar la fructe ca să distrugă microflora de suprafaţă şi să nu mai mucegăiască, la fel şi la carne, ne spune directorul Institutului de Cercetări Alimentare, prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi.
,,Metoda este legală în Uniunea Europeană şi se practică, dar produsele tratate cu radiaţii ar trebui să fie etichetate corespunzător, ceea ce nu prea se întâmplă; la noi nu am văzut. Fructele iradiate, deşi par vii, sunt omorâte, seamănă mai mult cu nişte conserve. Deja structura lor în nutrienţi a fost modificată, degradând-o, sunt mai puţin hrănitoare şi, mai mult, ne pot furniza nişte specii de radicali liberi de care chiar nu avem nevoie, pentru că noi le luăm ca să avem antioxidanţi, nu să ne dea ei oxidanţi.
Citeşte mai departe AICI