Legumele ┼či fructele din import, TRATATE cu RADIA┼óII

1 2 jpg jpeg

Radia┼úiile ionizante se folosesc pentru a distruge embrionul, cum se ├«nt├ómpl─â la cartof, la ceap─â ┼či usturoi ca s─â nu mai ├«ncol┼úeasc─â, iar la fructe ca s─â distrug─â microflora de suprafa┼ú─â ┼či s─â nu mai muceg─âiasc─â, la fel ┼či la carne, ne spune directorul Institutului de Cercet─âri Alimentare, prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi.

,,Metoda este legal─â ├«n Uniunea European─â ┼či se practic─â, dar produsele tratate cu radia┼úii ar trebui s─â fie etichetate corespunz─âtor, ceea ce nu prea se ├«nt├ómpl─â; la noi nu am v─âzut. Fructele iradiate, de┼či par vii, sunt omor├óte, seam─ân─â mai mult cu ni┼čte conserve. Deja structura lor ├«n nutrien┼úi a fost modificat─â, degrad├ónd-o, sunt mai pu┼úin hr─ânitoare ┼či, mai mult, ne pot furniza ni┼čte specii de radicali liberi de care chiar nu avem nevoie, pentru c─â noi le lu─âm ca s─â avem antioxidan┼úi, nu s─â ne dea ei oxidan┼úi.

Cite┼čte mai departe AICI