Legumele iuţi te feresc de Parkinson

1 2 jpg jpeg

Oamenii de ştiinţă americani de la Universitatea din Washinton, Seattle (SUA), au descoperit că legumele care conţin nicotină, cum sunt ardeii şi roşiile, ar putea opri apariţia afecţiunii bolii Parkinson.

Boala degenerativă se manifestă prin tremor şi probleme de mişcare ale corpului.

Studiile anterioare au scos la iveală că fumatul este asociat cu un risc mai mic de a dezvolta boala Parkinson, prin urmare, a fost lansată ipoteza că nicotina ar putea avea un efect protector în acest sens.

Tutunul face parte dintr-o familie de plante numită solanacée, familie în care anumite plante conţin nicotină.

Cel mai nou studiu privind impactul avut de nicotină asupra creierului uman a supus unor teste specifice aproximativ 500 de persoane diagnosticate cu Parkinson. De asemenea, la experiment au participat şi alte 650 de persoane, care nu au primit vreun diagnostic de tulburări neurologice.

În urma investigaţiilor, participanţii au răspuns, pe lângă alte probe, la întrebări privind consumul de nicotină şi alimentaţia adoptată.

După ce au încheiat studiile, cercetătorii americani au tras linie şi au constatat următoarele: în general, consumul de legume nu are nicio legătură cu reducerea riscului de a suferi de Parkinson.

Dar cu cât se consumă mai multe legume care fac parte din familia solanacéelor, cu atât riscurile de apariţie a tulburărilor neurologice scad. Acest lucru poate fi valabil în cazul legumelor condimentate, cum sunt ardeii iuţi.

Rezultatele ultimei cercetări efectuate pe această temă sunt publicate în Jurnalul „Annals of Neurology“.