Leguma care te ajută să pierzi în greutate

1 2 jpg jpeg

Mai exact, specialiştii sunt de părere că includerea acestui aliment în dieta te ajută să pierzi de două ori mai multe calorii decât conţine ţelina.

În cadrul cercetării, participanţii au consumat timp de două luni diverse preparate pe bază de ţelină: sub formă de sucuri, de salate, dar şi ca ingredient la diverse mâncăruri.

Astfel, specialiştii de la Spitalele Universitare Coventry şi Warwickshire din Marea Britanie au observat că un consum de aproximativ 300 de grame de ţelină, indiferent de forma în care a fost mâncată, a dus la arderea a 112 calorii.

„Ţelina se numără printre alimentele pe care le putem considera că au calorii negative. Aproximativ 25% din conţinut este reprezentat de fibre şi restul de 75% de apă. De aceea putem spune că includerea ţelinei în dietă poate favoriza pierderea de kilograme“, a precizat Tom Barber, medic în cadrul Spitalului Universitar din Warwick.

Cercetătorii susţin că mai indicat este consumul de ţelină ca atare, nu sub formă de suc, mai ales că prin măcinarea legumei se pierde o cantitate mai mare de fibre, nutrimenţi care ajută la slăbit.