Legătura dintre telefonul mobil şi greutate

1 2 jpg jpeg

Eu susţin că organismul nostru are nevoie de întuneric total pentru a produce nivelul corespunzător de hormoni implicaţi în transformarea alimentelor în energie.

De aceea, lumina de la ecranul telefonului mobil poate afecta nivelul acestor hormoni, astfel fiind influenţată şi arderea caloriilor.

Perturbarea somnului şi arderea mai lentă a caloriilor pot duce în timp la acumularea de kilograme, susţin specialiştii de la Universitatea Granada din Spania.

Concluziile acestui studiu sunt susţinute şi de rezultatele altor cercetări care au arătat că perturbarea somnului poate fi asociată cu riscul de apariţie a diabetului de tipul II, dar şi cu obezitatea.

,,Mulţi oameni sunt interesaţi în ultima perioadă să fie într-o continuă relaţie cu societatea, de aceea ţin telefoanele deschise în apropierea locului în care dorm. Pe lângă faptul că lumina de la ecranele mobilului afectează calitatea somnului, ne poate influenţa şi ritmul în care hormonii transformă alimentele în energie”, a afirmat Simon Kyle, cercetător în domeniul somnului la Universitatea Granada.