Leg─âtura dintre problemele erectile ┼či cele cardiovasculare

1 2 jpg jpeg

În cazul acestor bărbaţi predispoziţia pentru atacul de cord sau pentru accidentul vascular cerebral este de două ori mai mare, sunt concluziile la care au ajuns oamenii de stiinţă după ce au realizat o cercetare pe o perioadă de patru ani.

De asemenea, bine de ┼čtiut este c─â riscul este unul ridicat chiar ┼či atunci c├ónd nu exist─â factori precum nivelul ridicat de colesterol r─âu, hipertensiune arterial─â sau fumat pe o perioad─â mai lung─â de timp.

ÔÇ×Medicii care au sub supraveghere pacien┼úi cu probleme erectile trebuie s─â le recomande acestora ┼či investiga┼úii cardiace. Problemele vasculare care apar la nivelul aparatului reproduc─âtor masculin sunt cele care duc ├«n timp la dezvoltarea afec┼úiunilor cardiovasculareÔÇť, spune Michael Blaha, director de cercetare ├«n cadrul Centrului de Prevenire a Bolilor Cardiace ÔÇ×Johns HopkinsÔÇť din Baltimore, SUA.

La cercetare au participat 1.900 de b─ârba┼úi cu v├órsta cuprins─â ├«ntre 60 ┼či 78 de ani. O parte dintre ei erau diagnostica┼úi cu probleme erectile, iar al┼úii cu afec┼úiuni cardiace.

├Än urma mai multor investiga┼úii medicale, cercet─âtorii au observat c─â voluntarii care aveau tulbur─âri erectile erau ┼či predispu┼či le problemele cardiovasculare. Concluziile studiului au fost publicate pe 11 iunie ├«n Jurnalul Medical ÔÇ×CirculationÔÇť.