Legătura dintre mărimea paharului şi cantitatea de alcool consumată

1 2 jpg jpeg

Mai exact, specialiştii sunt de părere că dacă paharele sunt mai mari, atunci şi persoane are tendinţa de a bea mai mult.

Explicaţia cercetătorilor de la Universitatea Cambridge din Marea Britanie este una simplă: dimensiunea paharului în care se află băutura alcoolică poate încuraja creierul să consume o cantitate mai mare sau mai mică, în funcţie de fiecare caz în parte.

La aceste concluzii au ajuns specialiştii după ce au verificat obiceiurile mai multor persoane când vine vorba de consumul de alcool.

O parte dintre voluntari au consumat alcool în pahare de 125 de ml, în timp ce ceilalţi în pahare de 175 de ml. După ce au verificat cantitatea de alcool băută, cercetătorii au observat că au băut mai mult voluntarii care aveau pahare mai mari.

Volumul mai mare al paharelor a dus la o creştere cu aproximativ 10% a cantităţii de alcool care a fost consumată.

„Rezultatele obţinute au arătat că paharele de dimensiune mai mare pot favoriza consumul unei cantităţi mai mari de alcool. Asta chiar dacă paharele nu sunt pline până sus. Mărimea paharelor poate avea influenţa percepţia pe care o avem în privinţa consumului de băuturi alcoolice“, a afirmat Rachel Pechey, medic în cadrul Unităţii de Cercetări Medicale de la Universitatea Cambridge.