Legătura dintre consumul de lactate şi apariţia acneei

1 2 jpg jpeg

Astfel, nu numai că iritaţiile de la nivelul tenului nu mai apar la fel de mult, ci şi urmele de acnee se mai pot estompa uşor.

Pentru a vedea care este legătura dintre consumul de lactate şi predispoziţia pentru acnee, o echipă mai mare de dermatologi din SUA au realizat un studiu la care au participat 255 de adolescenţi.

În primă fază, aceştia au completat mai multe chestionare privind obiceiurile lor alimentare, printre care şi consumul de lactate şi tipul acestora.

Astfel, rezultatele obţinute au arătat că există o asociere mai mare între consumul frecvent de lactate cu un conţinut redus de grăsimi şi riscul de apariţie a iritaţiilor specifice acneei.

În schimb, specialiştii de la Colegiul de Medicină „Penn State“ din SUA nu au descoperit nicio legătură între apariţia acneei şi includerea în alimentaţie a lactatelor cu peste 3% grăsime.

„Mare parte dintre adolescenţii care au participat la studiu şi care sufereau de acnee obişnuiau să consume lactate cu un conţinut mai redus de grăsimi. Spre deosebire de acest tip de lactate, cele cu mai multe grăsimi conţin mai mulţi nutrimenţi care favorizează un metabolism sănătos“, au afirmat cercetătorii care au participat la studiu.